Kokonoma goes De Moderne Hippie Markt Zondag 19 november! by Darja Brouwers

©kokonoma x ©modernehippies

Before the holiday madness officially begins, you can already have a shopping spree for fair, sustainable, vintage & hippie goodies at the ‘Modern Hippie Market’ in Amsterdam Roest ♥ This sunday November 19th I will be joining ‘De Moderne Hippiemarkt’ where I’ll sell my artwork in different sizes, sets and even a couple of handmade necklaces and cool pins. Hope to see you there! modernehippies.nl

Aanstaande zondag 19 november sta ik in de coole industriële loods Roest te Amsterdam op De Moderne Hippiemarkt. van @modernehippies. Ik verkoop hoogkwalitatieve prints van mijn pentekeningen op verschillende formaten èn -in een beperkte oplage- handgemaakte kettinkjes en coole pins van mijn illustraties. Wie weet zie ik je zondag? Lijkt me leuk!! 

logo.png

Kunstproject op school by Darja Brouwers

©darja brouwers/anke leunissen

©darja brouwers/anke leunissen

detail van het origineel (handlettering met pen en inkt) ©darjabrouwers

detail van het origineel (handlettering met pen en inkt) ©darjabrouwers

filmpje van het eindresultaat ©darjabrouwers

filmpje van het eindresultaat ©darjabrouwers

Een tijdje terug werden fotografe Anke Leunissen en ik benaderd door het Anna van Rijn college te Nieuwegein. De directie wilde graag dat de school meer van de leerlingen zou worden en wilde met ons om tafel om te kijken welke ideeën wij hadden. Anke en ik beseften al vrij snel dat we dieper moesten gaan dan ‘alleen’ een mooi beeld afleveren. We zijn gaan onderzoeken waarom de leerlingen weinig connectie voelen met de kunst die in school hangt, wat de reden is waarom leerlingen snel het pand willen verlaten en zich ogenschijnlijk onverschillig gedragen t.o.v. van de ruimtes waarin zij zich begeven zodra ze niet in de klaslokalen zijn. 

Door dit onderzoek beseften we dat we dit project anders zouden moeten aanpakken. Anke en ik wilden dat de leerlingen een clubhuisgevoel zouden hebben en dat ze zonder kritiek of opmerkingen van 'hun ouders' datgene op de muur mochten ophangen waar zij blij van worden.

Vanaf toen werd ons uitgangspunt: samen creëren. Het resulteerde in een onwijs vruchtbaar project. Anke en ik hebben een lesprogramma ontwikkeld waarin we een zestal lesopdrachten hebben bedacht, waar alle leerlingen van de kunstvakken aan deelnamen. Naar aanleiding hiervan hebben we een brainstorm georganiseerd met leerlingen die -vanuit hun intrinsieke motivatie- met ons mee wilden denken.

Het was te gek wat er gebeurde tijdens de brainstorm. Niet alleen door het besef dat deze kinderen na een lange schooldag in hun vrije tijd er voor kozen om mee te denken, maar ook hun bevlogenheid te zien groeien. Je zag de leerlingen ter plekke veranderen van hun aangenomen ik-ben-cool-mij-doet-het-niks-(maar stiekem-vind-ik-dit-toch-wel-leuk) houding, uitgroeien naar enthousiaste en ontluikende leerlingen. 

Die groei en gelijkwaardigheid in contact vind ik zo mooi: dat je naar elkaar kan luisteren, dat iedereen er open in staat, en dat je je als ‘leerkracht’ kunt laten zien, waardoor de leerlingen zich ook veilig voelen om hun mooie momenten en interesses met je te delen.

Uiteindelijk ben ik met de input van de leerlingen gaan ontwerpen en heb ik door middel van handlettering hun favoriete uitspraken geïllustreerd. En Anke heeft een aantal leerlingen geportretteerd om hun op een ’coole' en professionele manier in het kunstwerk te integreren.

Vlak voor de grote vakantie is het laatste deel van de drie muren opgeleverd en vol enthousiasme ontvangen. En Anke en ik? Wij willen ons verder gaan verdiepen in kunstprojecten op locaties zoals scholen, bedrijven, restaurants e.d. Wie weet welke mooie nieuwe samenwerkingen hierdoor ontstaan!  

Voor meer close-ups, een kijkje achter de schermen en een filmpje van het eindresultaat, klik hier

Kokonoma x Daily Poetry by Darja Brouwers

daily-poetry.nl  ©darja brouwers

daily-poetry.nl  ©darja brouwers

In de Daily Poetry lifestylewinkels in Eindhoven & Den Bosch verzamelen ze alles wat ze mooi vinden en waarin ze geloven. Producten van goede kwaliteit, die ze voor lange tijd kunt koesteren en die ons helpen de fijne momenten in het leven te vieren! 

...en ook hier zijn mijn postcards te koop! Prachtige poëtische vibe.

Is Den Bosch net iets te ver weg?
De kaarten en sets zijn ook te koop of te bestellen via mijn

Webshop:
kokonomashop

Of instore:

Utrecht
Hutspot Utrecht
Strandwest
Revenge

Rotterdam
Hutspot Rotterdam

Maastricht
Nolabel

Den Bosch
Daily Poetry

Eindhoven
Hutspot Eindhoven

Mensen-mens by Darja Brouwers

©darja brouwers

©darja brouwers

‘Als je binnen 20 maanden als CEO van een prachtig bedrijf, van een team een Team maakt, een mensen-mens blijft tijdens grootse beslissingen en daarna verder groeit in een nieuwe functie, dan verdien je een mooi afscheidscadeau.’
Met deze woorden werd ik benaderd door Stage Entertainment, het internationale entertainmentbedrijf, opgericht door mediamagnaat Joop van de Ende. Een ontzettend mooie en constructieve samenwerking volgde, waarin ik input kreeg, feedback gaf, en ik een afscheidscadeau kon creëren dat als ‘erg leuk en heel treffend’ werd ontvangen. 

Nieuwsgierig naar andere op maat gemaakte portretten? Klik hier

beeldende kunst, dans, muziek, fotografie, theater en meer by Darja Brouwers

©darja brouwers

©darja brouwers

De inschrijvingen voor het nieuwe cursusseizoen van Parnassos zijn sinds deze week weer begonnen! En ik was er als eerste bij ; )

Parnassos is het cultuurcentrum van Universiteit Utrecht. Het is een bruisende culturele plek in het centrum van Utrecht, waar je uit meer dan 120 cursussen kan kiezen. Op het gebied van beeldende kunst, dans, muziek, fotografie, theater en meer.

Ieder voor- en najaar verschijnen er een nieuwe cursusbrochures, flyers en posters. Hiervoor heb ik een veelzijdig concept bedacht waardoor ik iedere keer een fris en ander ontwerp kan creëeren. Door de jaren heen zal zich zo een verrassende en sterke huisstijl ontwikkelen.

Klik hier voor eerdere uitingen.

 

Laat je oren wassen tijdens Culturele Zondag op 5 juni! by Darja Brouwers

©Darja Brouwers

©Darja Brouwers

Fonkeltoon is een muziekfestival dat in 2018 voor het eerst zal plaatsvinden in het Julianapark te Utrecht. Het is een uniek muziekfestival voor kinderen en ouders/verzorgers/opa's en oma's waar je samen kunt spelen en experimenteren met en genieten van muziek, gebruik makend van de prachtige natuurlijke omgeving van het Julianapark. Een festival waar muziek verwondert en verbindt.

Stichting Zet de Toon van Hanne van de Vrie en Eva Visch benaderde mij om hun huistijl te ontwerpen. Een inspirerende samenwerking volgde, waarin ik muziek, natuur en improvisatie combineerde.

©Darja Brouwers

©Darja Brouwers

Later meer over dit mooie festival, want eerst is er de dag van morgen: Pinkstermaandag 5 juni. Kom je oren wassen! Want Fonkeltoon staat morgen alvast met een klankbad op de Neude in Utrecht tijdens de Culturele Zondagen:

©culturelezondagen.nl

Utrecht verandert op Pinkstermaandag in één groot muziekpodium. In de binnenstad en daarbuiten zijn er optredens van meer dan honderd Utrechtse muzikanten, in onverwachte crossovers en op bijzondere plekken. Van klassiek tot pop, van vocaal tot instrumentaal, van startende bandjes tot gevestigde namen. Daarnaast zijn er lezingen, workshops, interviews, ontmoetingen, speeddatesessies en er wordt live radio gemaakt door de Concertzender.

 

Parnassos and the City_2 by Darja Brouwers

Janskerkhof Utrecht ©Darja Brouwers _Kokonoma

Janskerkhof Utrecht ©Darja Brouwers _Kokonoma

Mocht je je gouden keel willen oppoetsen met een toffe zangcursus, je wil je selfiecollectie uitbreiden met andere onderwerpen, of je wil je drama-skills gaan ontdekken? Het nieuwe cursusseizoen is begonnen bij Parnassos, het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht. Deze week kun je de posters spotten die ik heb ontworpen. Op de meest mooie plekken in Utrecht! (de Neude, Janskerkhof met uitzicht op de Dom), Schouwburg, Wittevrouwen, Uithof)

Ik heb vandaag een kort filmpje gemaakt: het was een prachtige zonnige koude dag, en die Parnassos route maakte het fietstochtje extra tof! ; )

Eerdere blog over de start van de nieuwe stijl voor Parnassos: Parnassos and the City