Geselecteerd voor de Flow jaarkalender 2019 / by Darja Brouwers

Er was eens...

…een internationale wedstrijd. Voor illustratoren. De redactie werd o.v.e.r.s.t.r.o.o.m.d door alle inzendingen. Maar, opeens was daar het bericht: dat mijn ‘Friends’ zijn uitgekozen. Gelukkig hebben de twee vrouwen zich goed staande weten te houden. En nu staan ze fier, elkaar omarmend in de jaarkalender 2019 van Flow Magazine. Tussen allemaal andere prachtige tekeningen van illustratoren over de hele wereld. En ik ben trots. Op de publicatie èn op krachtige vriendschappen. 

Vanaf nu onder andere te koop bij de prachtige winkels van Sissy-Boy en online: Flow scheurkalender 2019.
(verkrijgbaar zowel in Nederland als in Duitsland)

Het verhaal achter de illustratie:
Ik werd geïnspireerd door een foto waarin de kracht van een vriendschap werd verbeeld. De omarming raakte me, en nog steeds. De omhelzing is zowel krachtig, innig, als vol vertrouwen, evenwichtig en harmonieus. Toen ik eraan dacht een kleur toe te voegen, pakte ik een aantal natuurstenen (vanwege de prachtige natuurlijke kleuren) om ze op de illustratie te leggen zodat ik een indruk zou krijgen welke kleur ik zou toevoegen. De jade steen legde ik -per ongeluk- precies zoals is afgebeeld. Er ontstond nog meer evenwicht en verbinding. Hierdoor besloot ik de gehele steen toe te voegen aan de compositie en alles viel op z’n plek.

Het bijzondere toeval wil dat Jade een reinigende en beschermende steen is. Welke zorgt voor harmonie en evenwicht en voorspoed, geluk en welvaart aantrekt. Hoe mooi is dat? De cirkel is rond…

Friends ©kokonoma

Friends ©kokonoma

* Flow Magazine is een tijdschrift ontstaan door het gevoel te volgen en waar de makers hun liefde voor papier in kunnen stoppen. Een tijdschrift zonder haast, dat gaat over dingen anders doen en nieuwe keuzes maken. Klein geluk, dagelijks leven en het mooie van niet altijd perfect kunnen zijn. In Flow gaat het om positieve psychologie, mindfulness, creativiteit en het goede van het imperfecte. Flow houdt van illustraties en in elk nummer stoppen ze een cadeautje van papier. Ook het blad zelf wordt op verschillende soorten papier gedrukt.