It's up to you

 

Kort door de bocht
'Whosoever loves much ... can accomplish much, and what is done in love is well done!' (Vincent van Gogh)* 

 

... of een klein stukje proza
Hoi! Ik ben Darja. Van jongs af aan ben ik al aan het creëren en haal ik altijd veel plezier uit het ontdekken en maken van mooie dingen. Na mijn afstuderen aan de kunstacademie heb ik 15 jaar bij verschillende ontwerpbureaus gewerkt, en daarnaast altijd aan mijn eigen freelanceopdrachten gewerkt, wat ik sinds 2013 fulltime doe. Periodes van ontwerpen, onderzoeken, fotograferen en illustreren wisselen elkaar af, soms gebeurt het allemaal tegelijk.

De inhoud vind ik even belangrijk als de uitstraling en om die reden duik ik altijd met aandacht in de materie. Op deze manier smelten vorm en inhoud samen, en staat de boodschap volledig in zijn kracht. Ik luister tussen de regels door en denk altijd verder: wat is de vraag achter de vraag, kan het eenvoudiger, aantrekkelijker, wat moet er daadwerkelijk gecommuniceerd worden? Omdat iedere opdracht om maatwerk vraagt en ik de doelgroep nooit uit het oog verlies, hebben alle ontwerpen in mijn portfolio hun eigen karakter en uitstraling. 

Ik werk graag samen met mensen die oprecht geloven in wat ze doen, en ben een groot voorstander van vakmanschap en met aandacht ontwikkelen.

Naast het in opdracht werken, werk ik met net zo veel gedrevenheid aan mijn eigen projecten, schrijf, illustreer, schilder en fotografeer ik. Mijn creatieve geest wordt overigens voortdurend aangevuld door mijn interesse in filosofie en psychologie.

Kokonoma is een afgeleide van tokonoma. Een tokonoma is een alcoof in een Japans huis voor kunst, design, bloemen en tekeningen. Kortom: alles wat met aandacht is gemaakt. Om het plezier weer te geven dat ik heb als ik kan creëren, heb ik tokonoma omgetoverd tot Kokonoma. Het geeft een glimlach en weerspiegelt een positieve energie.

Let's go KO-KO!
 

*Beste Vincent, je quote is net wat poëtischer in het engels. Vind je vast niet erg?

Interview

(The interview is also available in English. It shows some nice pictures of my work and gives a little insight information about me and the process when I am creating. Click here for the interview)

Door Friday Next werd ik geïnterviewd, o.a. over het ontstaan van mijn illustraties, hoe ik zowel klassieke muziek als techno inzet tijdens het creëren en wat ik in een volgend leven zou willen zijn. ; )

Klik hier om het interview te lezen.