3 tips om je kunst op de juiste manier op te hangen / by Darja Brouwers

Credit: Pinterest

Credit: Pinterest

Vanuit huis werken is niet meer weg te denken. En daarom creëer je het liefst een zo goed mogelijke omgeving waarin je zowel kunt werken, je kunt terugtrekken en opladen tegelijk. Kunst helpt hierbij: het helpt je brein te ontspannen, op te laden en te inspireren.

Als je een mooi kunstwerk hebt gevonden voor je huis, kantoor of werkruimte, kan het ophangen wel eens een uitdaging zijn. Voordat je het weet staat het kunstwerk voor een onbepaalde periode onaangeroerd en heb je er nog geen plezier van.

Het ophangen van kunst is niet iets wat je met regelmaat doet, maar wel graag meteen goed doet. Het ophangen op onjuiste hoogte is dan ook een van de meest gemaakte interieur fouten. 

Gelukkig zijn er drie simpele tips die je kunnen helpen waardoor je meteen die sfeer creëert die je voor ogen had:

1. Hoe hang je één kunstwerk op?
Wanneer je één kunstwerk ophangt staat het het mooiste als je dit op ooghoogte doet. Wanneer je zo'n 1,5 meter (deze afstand kunnen we inmiddels dromen ; ) ruimte tussen het midden van je kunstwerk en de vloer houdt, zit je gegarandeerd goed. Hang je je kunstwerk boven een meubelstuk als een bank of dressoir op? Dan heb je aan 10 tot 15 centimeter genoeg ruimte.

Credit: SF Girl

Credit: SF Girl

2. Wat als je twee kunstwerken op één muur wil hangen?
Wanneer je twee kunstwerken bij elkaar ophangt, behandel ze dan als één. Dus ongeveer 1,5 meter ruimte tussen de vloer en het midden van de schilderijen vrij laten. Dit geldt ook voor groepjes kunstwerken van drie of vier. Zorg ervoor dat je enkele centimeters ruimte ertussen laat. Dan houd je het als een mooi geheel.

Credit: Henrik Nero

Credit: Henrik Nero

3. En op welke manier hang je verschillende werken op als je graag een ‘galerij-muur’ wil?
Wanneer je een galerij (een muur vol kunst) ontwerpt kun je kiezen voor 1 bepaald thema, zoals bv zwart/wit of portretten. Voor een eclectische look mix je compleet verschillende stijlen door elkaar. Dit geldt ook voor de lijsten eromheen. Grote en gemiddelde kunstwerken staan het best wanneer ze zo'n 5 tot 8 centimeter ruimte tussen elkaar hebben. Kleinere kunstwerken staan het mooist met zo'n 2,5 tot 5 centimeter ruimte ertussen.

Credit: Bed Threads

Credit: Bed Threads



Dit artikel is vrij vertaald naar een artikel in homedeco.