Vandaag verschijnt mijn 'Friends' in de Flowkalender 2019 / by Darja Brouwers

Friends ©darja brouwers

Friends ©darja brouwers

Vandaag is de dag dat mijn illustratie te voorschijn komt op de Flow Magazine jaarkalender 2019.
Mijn 'Friends' zijn geselecteerd n.a.v. een internationale wedstrijd voor illustratoren. En vandaag verschijnen ze fier en elkaar omarmend om de hele zaterdag te stralen, waar ook ter wereld.

Onder aan dit blog schrijf ik over het ontstaan van deze illustratie, wat deze omhelzing zo bijzonder maakt en hoe 'opeens' een jade steen op mijn werk terechtkwam.

Friends ©darja brouwers

Friends ©darja brouwers


Het verhaal achter de illustratie:
Ik werd geïnspireerd door een foto waarin de kracht van een vriendschap werd verbeeld. De omarming raakte me, en nog steeds. De omhelzing is zowel krachtig, innig, als vol vertrouwen, evenwichtig en harmonieus. Toen ik eraan dacht een kleur toe te voegen, pakte ik een aantal natuurstenen (vanwege de prachtige natuurlijke kleuren) om ze op de illustratie te leggen zodat ik een indruk zou krijgen welke kleur ik zou toevoegen. De jade steen legde ik -per ongeluk- precies zoals is afgebeeld. Er ontstond nog meer evenwicht en verbinding. Hierdoor besloot ik de gehele steen toe te voegen aan de compositie en alles viel op z’n plek.

Het bijzondere toeval wil dat Jade een reinigende en beschermende steen is. Welke zorgt voor harmonie en evenwicht en voorspoed, geluk en welvaart aantrekt. Hoe mooi is dat?