Het Concertgebouw_deel 1: een droom die werkelijkheid wordt / by Darja Brouwers

Als hoofdsponsor van Het Concertgebouw heeft Van Lanschot Bankiers ‘4 veelbelovende kunstenaars gevraagd om een kunstwerk te maken gebaseerd op een muziekstuk’. Het is een droom die werkelijkheid wordt om als 1 van de vier kunstenaars uitgenodigd te worden aan dit muzikale avontuur.

Ik heb de eer om dit jaar vijf verschillende concerten te visualiseren, in totale artistieke vrijheid. 

Mijn eerste kunstwerk is gebaseerd op drie meesterwerken: Tsjaikovski’s Zesde symfonie ‘Pathétique’, Mozarts Veertigste symfonie ‘Allegro Molto’ en ‘Chiasma’ van Larcher:

No. 1 Papillon Dynamique

© Darja Brouwers

© Darja Brouwers

No1-Pap_web.jpg

Het origineel is opgenomen in de kunstcollectie van Van Lanschot en het kunstwerk is tijdens het desbetreffende concert tentoongesteld. Een gelimiteerde hand gesigneerde oplage werd uitgereikt aan de VIP gasten van Van Lanschot. Ook is een ingelijst exemplaar verloot onder de concertbezoekers.

Vanwege dit project is een korte film (1:36min.) over mij gemaakt waarin ik laat zien hoe dit eerste kunstwerk tot stand is gekomen, en ook waarin ik de kijker meeneem naar één van de plekken in Utrecht waar ik mijn inspiratie vandaan haal:

Van Lanschot Bankiers 'Ons cultureel vermogen: Darja Brouwers' ©Emil Diephuis, Raymond Astudillo van Eijk

Van Lanschot Bankiers 'Ons cultureel vermogen: Darja Brouwers' ©Emil Diephuis, Raymond Astudillo van Eijk

Een kijkje achter de schermen bij de opnames:


Tot slot mijn dank die uitgaat naar Corien Niezing, Geert van Ooijen, Pieter Cool, Van Lanschot Bankiers en Het Concertgebouw. Voor de uitnodiging, het vertrouwen en de inspirerende opdracht. Dank, ook aan Emil Diephuis en Raymond Astudillo van Eijk voor de inspirerende dag en mooie film. En dank, Friso Leunge, voor het rotsvast vertrouwen in mijn werk.

Mijn tweede kunstwerk van de vijf is inmiddels ingeleverd, het derde is in de maak. Deze nieuwe kunstwerken zal ik, zodra het desbetreffende concert in Het Concertgebouw ten gehore wordt gebracht, hier en op de socials delen.

Wordt vervolgd...

Het Concertgebouw @ Leander Lammertink

Het Concertgebouw @ Leander Lammertink

Het concertgebouwlogo.jpg
Logo-Bankiers-PMS-72dpi-1280x373px-E.jpg